Българка живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема ѝ

...
Българка живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема ѝ
Коментари Харесай

Българка живее с 15-сантиметрова пинсета в корема. Забравили я при операция в Израел

Българка живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета, забравена в корема ѝ след интервенция, описа Нова телевизия.

Ганка Христова е здравна сестра и в продължение на повече от 10 години е работила в Израел, където е гледала възрастни хора със здравословни проблеми. Преди три години в Обетованата земя се наложило да ѝ създадат неотложна интервенция на дебелото черво. Заради влошеното си положение Ганка остава в болничното заведение по-дълго от плануваното, а когато положението ѝ се нормализирало и пристигнало време да се прибере в България, схванала, че паспортът ѝ е изминал.

Христова съумяла да напусне Израел с другар, който подсигурил за нея със личните си документи, само че на летището се появил и друг проблем.

„ Няколко пъти ме връщаха, пищи цялата система. Както всекидневно смъкват се обувки, метали. Системата обаче продължаваше да пищи. Час преди полета ме пуснаха и ми оповестиха, че нямам право да влизам в страната 5 години ”, споделя Ганка Христова.

Тогава тя въобще не предполагала, че в корема ѝ има 15-сантиметрова пинсета, забравена след интервенцията. След безчет прегледи у нас дамата схванала за лекарската немарливост и потърсила подпомагане от болницата в Израел.

Заради черния щемпел обаче тя не може да се върне там. 

Ганка е здравно обезпечена, а у нас интервенции за премахването на следствията от лекарски неточности като тази се поемат от Здравната каса, само че не и страничните разноски като престой и консумативи. Жената не може да си разреши да заплаща и чака разноските да бъдат поети от израелската болница.

Според посолството на Израел всеки, който желае статутът му за влизане в страната да бъде преразгледан, може да подаде молба с нужните учредения и причини в посолството. Ганка към този момент е подала такова искане поради медицинския си проблем.

Така, с цел да потвърди, че пинсетата е попаднала в корема й след интервенцията в Израел, Ганка би трябвало да отиде там. Тя не може да го направи в идващите две години, до момента в който има черен щемпел или до момента в който не й разрешат да влезе за закрепен интервал.

Дотогава българката ще събира пари за интервенцията у нас и ще се надява забравената пинсета да не докара до нови затруднения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР